Saçlı derinin ve saçların biyolojik fonksiyonlarının sağlıklı seviyelerde devam ettirilebilmesi ve desteklenmesi ile çeşitli problemlerinin iyileştirilmesinde uygulanacak tedavilere destek verilebilmesi, saç ve saçlı derinin problemlerinin önlenmesi amaçlarıyla çeşitli saçlı deri uygulamaları ve bakım prosedürleri gerçekleştirilmektedir. Bu bakımlar cildin temizlenmesi, gözeneklerinin açılması, gözeneklerde birikmiş salgıların ve toksinlerin boşaltılması, fonksiyonların uyarılması, beslenmesi ve desteklenmesi amaçlarına yönelik adımları içermektedir. Saçlı deri bakımlarının adımları saçlı derinin yağ ve nem salgısındaki farklılıklarla birlikte; cildin içerdiği kepeklenme, pullanma ile saçlarda kırılma, incelme, yatıklaşma, seyrekleşme, dökülme, kelleşme gibi sorunlara yönelik ürünlerin kullanımını da içermektedir. Saçlı derinin sağlığının idame ettirilmesi ve saç kaybının yavaşlatılması veya önlenmesi ile olası problemlerin ötelenmesi ile, hamilelik, iklim değişiklikleri gibi yaşamsal süreçler-de saçlı derinin ve saçların koruma gücünün artırılmasına yönelik uygulamalarda yapılmaktadır. Saçlı deri bakımları ve uygulamaları saç ekimi öncesi veya sonrası, kemoterapi sonrası, hamilelik dönemi ve sonrası gibi saçlı deri sağlığını olumsuz olarak etkileyen durumlarda da sıklıkla uygulanmaktadır. Saçlı deri problemlerinin giderilmesine destek olmak amacıyla saçlı deriyi güçlendiren radyodiyatermi, elektroporasyon, cilt içi enjeksiyon, karboksiterapi, soft lazer terapi, yüksek frekans, yüzeyel oksijen terapileri gibi uygulamalardan faydalanılmaktadır. Uygulamalar saçlı derinin ihtiyacına göre; kişilere özgü hazırlanan saçlı deri destek programları ile 6-8-12 haftalık sürelerde haftalık seanslar halinde uygulanmaktadır
Öncelikle kıllanma probleminin nasıl geliştiği sorgulanır ve tıbbi değerlendirmede kıllanmanın nedenleri gözden geçirilir. Ardından cilt ve kıl yapısı değerlendirilerek hangi epilasyon metodunun kişi için uygun olduğu belirlenir. Ayrıca epilasyon yaptıracak kişilerin kullanılacak epilasyon metodu yönünden engel bir durumunun olup olmadığı gözden geçirilir. Kıl tipleri ve cilt tipleri değişiklik gösterir. Bu değişikliklere göre de çeşitli fototerapiler ve lazerterapiler ile beyaz kıllar için iğneli epilasyon metotları uygulanmaktadır. Lazer epilasyon metotları olarak alexandrite lazer, diyot lazer ve Nd-Yag lazer; foto epilasyon metotları olarak ise çeşitli kıl tiplerine hitap edebilen ve değişken dalga boylarını içeren foto epilasyon metotları, lazer ve foto epilasyon metotlarına uygun olmayan kıl tipleri için ise iğneli epilasyon metotları kullanılmaktadır. Lazer ve foto epilasyon uygu¬lamalarında bazı ciltler güvenli epilasyon uygulaması için hazır olmayabilir. Bu durum tespit edildiğinde öncelikle cildin epilasyona hazır hale getirilmesi için kozmetik ev bakımı da önerilmektedir. Hangi metot kullanılırsa kullanılsın, epilasyon uygulamaları seanslar halinde yapılır. Seans aralıkları ve ihtiyaç duyulan seans sayısı kişiye göre değişmektedir. Gebelik ve ışığa karşı cildin hassasiyetinin artmasını sağlayan ilaç kullanımlarında lazer epilasyon, foto epilasyon ve iğneli epilasyon işlemi uygulanmamaktadır. Yaz mevsiminde ise lazer epilasyon ve foto epilasyon işlemi yapılmamaktadır. Beyaz ve açık renkli kıllarda sadece iğneli epilasyon işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
Cildin biyolojik fonksiyonlarının sağlıklı seviyelerde devam ettirilebilmesi ve desteklenmesi ile çeşitli cilt problemlerinin iyileştirilmesinde uygulanacak tedavilere destek verilebilmesi, cildin problemlerinin önlenmesi amaçlarıyla çeşitli cilt bakımları prosedürleri uygulanmaktadır. Bu bakımlar cildin temizlenmesi, gözeneklerinin açılması, gözeneklerde birikmiş salgıların ve toksinlerinin boşaltılması, fonksiyonlarının uyarılması, beslenmesi ve desteklenmesi amaçlarına yönelik adımları içermektedir. Cilt bakımları adımları cildin yağ ve nem salgısındaki farklılıklar ile cildin içerdiği kırışıklık ve elastikiyet problemleri, lekelenmeler, kılcal damar artışları, pullanma, siyah noktalarda ve sivilcelerde artış gibi sorunlara yönelik ürünleri ve ilave adımları içermektedir. Ayrıca yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesi, olası problemlerin ötelenmesi, hamilelik, iklim değişiklikleri gibi yaşamsal değişikliklere yönelik cildin koruma gücünün artırılmasına yönelik bakımlarda yapılmaktadır. Cildin bakımları yüz ve boyun, dekolte, göğüs, sırt, el ve ayak, vücut olmak üzere değişik beden kısımları için yapılmaktadır. Ayrıca herkes için temel ve standart bakımlar, hamile bakımları, yaşlılık karşıtı bakımlar, akneli ciltler için bakımlar olmak üzere değişik amaçlı bakım içerikleri de gerçekleştirilmektedir.
Cildin yüzeyindeki istenmeyen izler veya çizgiler için kamuflaj adı verilen pigmentler kullanılarak, gölgeleme tekniği ile; kaş, göz kapağı kenarları ve dudak çizgileri gibi cildin hatlarının yeniden inşa edilmesi olarak iki farklı amaç için make up uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Cildin bütünlüğünü bozan travmalar, yanıklar, ameliyatlar sonrasında veya pigment kaybıyla seyreden hastalıklar sonrasında ciltte renk farklılıkları doğuran izler veya alanlar oluşabilmektedir. Bu izlerin renklerinin cildin rengine yakın hale getirilmesi için cilde uygulanan kozmetik pigmentlerle cildin yüzeyindeki renk farklılıkları giderilmekte veya çevre doku renkleriyle balanslanmaya çalışılmaktadır. Kaşlar, göz kapakları, dudak çizgileri gibi normalde var olan çizgilerin kaybolması ne-deniyle, bu çizgilerin yeniden inşa edilmesine yönelik cilde uygulanan kozmetik pigmentlerle kontürler de yeniden inşa edilebilmektedir.
Kliniğimizde verilen tüm hizmetlerimizin bazı bakım ve yardımcı unsurlar ile desteklenmesi gerekebilmektedir. Bunun için el ve ayak bakımlarını desteklemek için manikür ve pedikür uygulamaları, dekoratif kalıcı tırnak boyama uygulamaları, tırnak batma sorunları için bakıma destek batık tırnak bantı uygulamaları ile dekoratif tırnak dizaynı, epilasyon uygulamalarını desteklemek için ağda uygulamaları, kirpikleri dökülenler için protez veya ipek kirpik uygulamaları da destek uygulama birimimizde gerçekleştirilmektedir.